luni, 5 aprilie 2010

Everybody's fine

Filmul a început de o saptamâna sa ruleze la cinematografele din oras si criticile nu sunt prea darnice. Pentru rolul principal, Robert de Niro a primit doua premii la Festivalul filmului Hollywood, ceea ce ma mira: doar atât?! Dupa parerea mea, filmul merita mult mai mult! Dar poate ca este comparat cu varianta din 1990 "Stanno tutti bene"cu Marcello Mastroianni si Michèle Morgan în rolurile principale.
"Everybody's fine" este un film simplu, cu o tema banala: tatal vaduv doreste sa reia legatura cu copiii adulti. Un subiect rupt din realitate, ce transmite mesaje profunde si pline de gingasie. Nu se vorbeste prea mult si nici nu cred ca s-a cheltuit deosebit cu decorurile, însa subtilitatea situatiilor prezentate este admirabila! Şarmul cu care suntem obisnuiti la de Niro este aici împletit cu umorul, inteligenta si bunul simt al melancolicului erou de film- Frank.
Câti nu se recunosc în anumite scene?! În ambitiile noastre zilnice uitam lumea din jur si devenim superficiali chiar si cu cei dragi noua.
Parerea mea este: cu cât mai repede întelegem mesajul filmului, cu atât mai calitativa va fi viata noastra de familie; cu cât mai multe persoane vor vedea filmul, cu atât mai repede lumea va deveni mai buna si mai frumoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu